vineri, 4 mai 2012

Barrett Elmore - Woodlands 2012

Album de debut pentru trupa suedeza. Influente Pink Floyd, chiar si Doors, atmosfera faina, de ascultat musai.


1. Entrance
2. The Creek
3. I See A Man
4. The Nixie
5. Drowning
6. Storm
7. The Brook Horse
8. Lost in the Swamp
9. Dusk (Dance of the Pixies)
10. Woodlands
11. Psilocybe Semilanceata

Mikaela Eriksson / vocals
William Friman / guitar, piano, and organ
Max Karlstrom / bass, vocals, organ, harmonica, synthesizer
Mikael Svensson / drums, percussion, backing vocals

Hostsonaten - The Rime Of The Ancient Mariner - Chapter One 2012

Al saptelea album al italienilor, transpunere muzicala a unui poem a lui Coleridge.Aici sunt primele patru parti, urmand ca urmatoarele trei sa apara pe un nou album, in 2013. De pus spre ascultare.


1. Prologue
2. Part I
3. Part II
4. Part III
5. Part IV

Fabio Zuffanti / bass, moog taurus bass pedals
Luca Scherani / mellotron, mini-moog, synthesizers, organ, piano, accordion, mandolin
Maurizio Di Tollo / drums
Matteo Nahum / guitar
Silvia Trabucco / violin
Joanne Roan / flute
Edmondo Romano / bagpipe, soprano sax, percussion

Alessandro Corvaglia / lead vocals on Parts I & IV
Carlo Carnevali / recitatons and vocals on Part I
Davide Merletto / lead vocals on Part II
Marco Dogliotti / lead vocals on Part III
Simona Angilioni / lead vocals on Part IV 

Arjen Lucassen - Lost in the New Real 2012

Album-concept al olandezului, cunoscut pentru proiectul Ayreon.Contine si cateva cover-uri, merita a fi ascultat.


Disc 1:
1. The New Real
2. Pink Beatles In A Purple Zeppelin
3. Parental Procreation Permit
4. When I'm A Hundred Sixty-Four
5. E-Police
6. Don't Switch Me Off
7. Dr Slumber's Eternity Home
8. Yellowstone Memorial Day
9. Where Pigs Fly
10. Lost In The New Real

Disc 2:
1. Our Imperfect Race
2. Welcome To The Machine (Pink Floyd cover)
3. So Is There No God?
4. Veteran Of The Psychic Wars (Blue Oyster Cult Cover)
5. The Social Recluse!!
6. Battle Of Evermore (Led Zeppelin Cover)
7. The Space Hotel
8. Some Other Time (Alan Parsons Project Cover)
9. You Have Entered The Reality Zone
10. I'm The Slime (Frank Zappa Cover)

Arjen Lucassen / vocals, guitar, bass, keys
Wilmer Waarbroek / backing vocals
Ed Warby / drums
Rob Snijders / drums
Ben Mathot / violin
Maaike Peterse / cello
Jeroen Goossens / flute

Storm Corrosion - Storm Corrosion 2012

Proiect in care activeaza Steven Wilson (Porcupine Tree) si Mikael Akerfeldt (Opeth), la primul album. .Avem aici experimental si multe altele, de bagat adanc urechea.


1. Drag Ropes
2. Storm Corrosion
3. Hag
4. Happy
5. Lock Howl
6. Ljudet Innan

Steven Wilson / guitar, vocals
Mikael Akerfeldt / vocals, guitar
Gavin Harrison / drums, percussion
Ben Castle / woodwinds
Dave Stewart / string arrangements